1. Hjem
  2. Opplev Fulufjellets nasjonalparker

Opplev Fulufjellets nasjonalparker

Her møtes Norge og Sverige i et stort vernet område for dyr og natur – Fulufjellet nasjonalpark og Fulufjällets nationalpark.
a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Nasjonalparkstyret for Fulufjellet
Postboks 987
2604 Lillehammer
E: sfinpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Person på tur

To nasjonalparker på ett fjell

Velkommen inn i et område med grenseløse opplevelser og store kontraster. Gå tur på platå av sandstein eller utforsk bratte, spennende gammelskoglier. Forleng turen over grensa og besøk det felles norsk-svenske besøkssenteret. Her kan du se utstillinger om naturen, dyr- og plantelivet og delta i ulike aktiviteter.

Person går opp steintrapp

Fottur og skitur

I nasjonalparkene finner du et nettverk av merkede sommerstier og om vinteren, skiløyper. Storbekkåsen er et fint startpunkt for turer. Her kan du bl.a. gå en rundtur på Brynflået via riksrøys 127, eller du kan følge merket sti videre inn på Brynstigen i Sverige.

På denne strekningen finner du også det eneste oppkjørte skisporet om vinteren på norsk side av parken. Fra sør til nord finner du de grensekryssende sommerstiene Brynvegen, Drøkkjekjeldvegen og Särnvegen.

Se mer informasjon om stivandring i svenske Fulufjället her

Skiløyper på Skisporet.no

Person på skitur

Frodige daler

Fulufjellet er kontrastfylt og mer enn bare fjell. I Tangådalen vil du oppleve en frodig og vill dal, nedfelt i fjellpartiet. I Göljådalen kan du se spor etter det verste uværet på 1000 år, da det i august 1997 falt mer enn 400 mm regn i løpet av 12 timer.
Person ser utover en dal

Store fossefall

Njupeskär er et av Sveriges høyeste fossefall og er med sine 93 meter, hvorav 70 meter fritt fall, et fantastisk syn. Stien til fossen starter ved besøkssenteret Naturum Fulufjället og er totalt 4 km lang. Bråtafallet i Bergådalen er et flott fossefall på norsk side. Dette er et fint sted å studere de gamle sandsteinslagene. Lagene ligger nesten horisontalt, og elven renner nedover mange «trappetrinn» med små fosser. På toppen av hvert «trappetrinn» kan vi se overflaten av sandsteinslagene, ofte med bølgeslagsmerker.

Njupeskär.

Kanopadling og fiske i Ljøra

Ljøravassdraget renner gjennom Ljørdalen, vest for Fulufjellet, og har sine kilder rundt Drevfjället i Dalarnas län i Sverige. Kanopadling langs Ljøra er en fin sommeraktivitet.

Ljøra er et populært og mye benyttet område for sportsfiske. De mest ettertraktede fiskeartene er ørret og harr. Sideelvene til Ljøra er attraktive fiskesteder.

Les mer om fiske i Trysil
Kjøp fiskekort på inatur.no

På svensk side av nasjonalparken er fiske tillatt i sone 3, som er den nordlige delen av nasjonalparken. Det mest populære området er i Rörsjöene, hvor du kan leie båt og overnatting.

Les mer om fiske i Fulufjället nationalpark

Kanopadling